7 redenen om Curaçao aan je bucketlist toe te voegen

Lees verder en leer over zeven redenen waarom Curaçao op je bucketlist moet staan.

Curacao Willemstad at night

1. Geniet van de historische uitzichten op de Handelskade
De Handelskade is de historische waterkant in Curaçao, gelegen in Punda. Met heldere en kleurrijke huizen, een aantal terrassen en ’s avonds een prachtige lichtshows zul je het zeker geweldig vinden om op deze unieke bestemming aan het kanaal te eten, drinken en genieten van het tropisch weer.

2. Bezoek de originele Curaçao-likeurfabriek
Curaçao-likeur is wereldwijd populair, en het begon allemaal hier. En als je naar Willemstad gaat, kun je nog steeds een rondleiding doen door de originele Curaçao-likeurfabriek om te zien hoe dit drankje wordt gemaakt. Rondleidingen zijn zowel begeleid als zelfstandig beschikbaar.

Beaches in Curacao

3. Ga strandhoppen over de meer dan dertig stranden op het eiland
Curaçao staat bekend om een aantal van de prachtigste stranden in het Caribisch gebied, en door de kleine oppervlakte van het eiland kun je ze allemaal bezoeken. Van Jan Thiel naar Westpunt, Lagun, Newport en meerdere, ze zijn allemaal op een steenworp afstand van elkaar!

4. Leer duiken
Curaçao heeft kristalheldere wateren en genoeg duikinstructeurs. Of je nu interesse hebt in freediving, SCUBA of een andere vorm van duiken: dit is een geweldige plaats om te leren en om al het onderzeese wildleven rondom dit eiland te ontdekken.

Dolphins in Curacao

5. Zwem met de dolfijnen
Dolphin Academy is het enige bedrijf voor zwemmen met dolfijnen in de regio, en het is een van de beste in het hele Caribisch gebied. Het biedt een leuke, humane en verantwoordelijke dolfijnzwemervaring in een neutraal kustmeer.

6. Snorkel bij Tugboat Wreck
Tugboat Wreck op Curaçao is een zeer populaire bestemming voor snorkelaars van alle niveaus. Dit wrak, omgeven door natuurlijk koraal in een schilderachtig kustmeer, is altijd omgeven door zeeleven. Het ontdekken van de sleepboot en zijn omgevingen in kristalhelder water is iets dat je niet snel zal vergeten!

7. Geniet van de schilderachtige nationale haven
In Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, is er een uitgebreide nationale haven genaamd Schottegat, die verantwoordelijk is voor de reputatie van Willemstad als een handelscentrum op deze eilanden. Er zijn havenrondleidingen, maar je kunt ook van de uitzichten genieten vanuit een bar of restaurant.

Bezoek Curaçao en geniet van dit alles (en zoveel meer!)
Curaçao heeft zoveel te bieden voor iedereen en het is onmogelijk om het allemaal in één post te benoemen. Om de ware schoonheid van dit tropische paradijs te begrijpen, moet je het zelf voelen. Dus wacht niet, begin vandaag met je reis te plannen en geniet van je volgende vakantie op Curaçao.

Book your stay at The Ritz Village Curacao now!

Destination
 

12+ years old

2-11 years old


Age children