Deze vijf dingen moet je inpakken voor je vakantie naar Curaçao.

Belangrijke documenten
Bezoekers aan Curaçao moeten bij aankomst een geldig paspoort en retourticket kunnen laten zien. Afhankelijk van waar je vandaan komt moet je wellicht ook een geldig visum kunnen tonen aan douaniers om het land te betreden. Zorg dat je deze vereisten vooraf controleert, er kopieën van maakt en die op een veilige en aparte plek bewaart in het onwaarschijnlijk geval dat ze kwijtraken. Als je van plan bent om een voertuig te besturen om het eiland zelfstandig te ontdekken, moet je ook een rijbewijs meenemen om een auto te mogen huren.

Een paar andere belangrijke documenten om mee te nemen zijn je medicijnvoorschriften, een contactlijst voor noodgevallen en je hotelbevestiging.

Zwemkleding
Overweeg wat je van plan bent te doen wanneer je op Curaçao bent. Wat is nou een eilandvakantie zonder een duik in de oceaan te nemen of rond het zwembad te liggen?

Als je licht wil reizen, pak dan twee soorten zwemkleding in zodat je op verschillende dagen tussen die twee kan wisselen.

Tropische kleding
De mode op het eiland is heel licht en luchtig. Het wordt hoogstwaarschijnlijk warm en zonnig tijdens je verblijf op Curaçao, dus neem gepaste kleding mee. Korte broeken, tanktops, bedekkingen voor zwemkledij, lichte jurken en ruime broeken zijn typisch tropische kledij.
Zonbescherming
Hevig verbranden in de zon kan je vakantie verpesten. Zorg dat je een paar essentiële beschermende items tegen de zon meeneemt zoals zonnebrand, een hoed, een zonnebril en een setje lichte kleding om zonneschade te voorkomen.

Insectenspray
Hoewel je er in je hotel amper last van zult hebben, kunnen muskieten en andere insecten verschijnen als je naar buiten gaat voor zonsondergangen op het strand of een diner. Zorg dat je insectenspray meeneemt en gebruikt om de kleine ergernis over deze kleine beestjes voor te zijn. Het is eigenlijk heel makkelijk om in te pakken voor Curaçao, een goede indicatie van de sferen die je zult voelen zodra je aankomt.

Blijf ontspannen en reis gewoon licht!

Book your stay at The Ritz Village Curacao now!

Destination
 

12+ years old

2-11 years old


Age children