Fuikdag: Het grootste bootfeest van het jaar op Curaçao!

Het jaarlijkse evenement, plaatsvindend op de eerste zondag van het jaar, is gegroeid van een verzamelen van drie bootjes vol vrienden naar een enorm drijvend feest.

Het eiland Curaçao maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden, waardoor het Nederlands een van de meest gesproken talen is. Fuikdag is natuurlijk een Nederlands woord, Fuik is de naam van de baai.

Er is geen entreegeld, geen administratiekosten en je mag je eigen eten en drinken meenemen. Zolang je je eigen drijvende ding hebt (mensen zijn hier heel creatief in en zullen drijven op wat ze maar vinden) ben je welkom op het feest. Je kan alleen niet naar de Fuikbaai komen zonder boot. Vind een bootbedrijf dat jou en je vrienden naar de baai kan helpen maar zorg dat je dit zeker zes maanden van tevoren boekt, omdat op de dag zelf iedere boot op het eiland vermoedelijk verhuurd zal zijn. Plan dus vooruit en reserveer je boot snel, want de reis kan erg duur worden naarmate de datum nadert.

Er zijn geen headliners, speellijsten en geen programma’s of line-up. Legendarische DJ’s zijn wel eens langsgekomen en speelden wat. Stel je een soort Woodstock voor, maar dan op het water. Hardwell, Afrojack, Martin Garrix en DJ Chuckie hebben in het verleden opgetreden en het is altijd opwindend om te fantaseren over wie er als volgende komt!

Van dit soort evenementen zal je willen herstellen. Plan je trip dus zo dat Fuikdag in het begin valt en dat je daarna tijd genoeg hebt om te chillen en te ontspannen. Het is het beste om minstens twee dagen voor het evenement aan te komen, zodat je benodigdheden kunt kopen en zelfs de bewoners om advies kan vragen. Hoezeer dit feest ook een verzameling van blije mensen en een viering van liefde en leven is, veiligheid moet altijd een prioriteit zijn. Het is altijd een goed idee om verantwoord feest te vieren!

Book your stay at The Ritz Village Curacao now!

Destination
 

12+ years old

2-11 years old


Age children