Het weer op Curaçao – Veilig, zonnig en vrij van orkanen (het hele jaar!)

Curaçao, veilig genesteld buiten de orkaangordel

Als je op zoek bent naar een orkaanvrij Caribisch eiland, is Curaçao een uitstekende keuze. Orkanen kunnen je plezier buitenshuis serieus beperken met hevige regenval, storm en harde wind. Als er een orkaan komt in de buurt van het eiland waarop je verblijft, kun je zelfs in gevaar zijn.

Daar hoef je je geen zorgen om te maken als je naar Curaçao komt. Het eiland ligt buiten de Atlantische ‘orkaangordel’ waar de meeste orkanen worden gevormd. Er is maar eens in ongeveer dertig jaar serieuze orkaanactie, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je vakantie in het water valt, of over gevaar voor jou of je bezit.

Typisch weer op Curaçao, wat te verwachten

Hoe is het weer op Curaçao? Omdat het een tropisch Caribisch eiland is, kun je het hele jaar zon en warme temperaturen verwachten. De gemiddelde minimumtemperatuur op het eiland ligt het hele jaar op 25 graden Celsius, en de normale maximumtemperatuur is zo’n 31 graden – perfect strandweer!

De beste tijd om Curaçao te bezoeken

Curaçao heeft twee seizoenen, het droge en het natte. Het droge seizoen duurt van februari tot september. Als je het risico dat je plannen door regen worden doorkruist wil minimaliseren, is dat een goede tijd om Curaçao te bezoeken. Het weer is dan ook gewoonlijk iets koeler.

Het natte seizoen begint in oktober en duurt tot en met januari. Ondanks de naam zijn stormwinden periodiek, ze komen normaliter ’s nachts voor. Er is gemiddeld maar vijftig centimeter regenval per jaar, dus je kunt heldere hemels verwachten wanneer je ook maar naar Curaçao komt.

Pak de zonnebrandcrème maar, ga zo snel mogelijk naar dit orkaanvrije Caribische eiland!

Of je nu een zomervakantie plant, of op zoek bent naar een tropische reis in de koude wintermaanden: Curaçao is een ideale bestemming. Met een mild en warm klimaat en een laag risico op orkanen en regenstormen is het weer op dit Caribische eiland zeker heerlijk.

Book your stay at The Ritz Village Curacao now!

Destination
 

12+ years old

2-11 years old


Age children