Punda Thursday Vibes in de stad.

In Punda bevindt zich ook de Mikvé Israël-Emanuelsynagoge, de oudste nog bestaande synagoge in Noord- en Zuid-Amerika.

De schilderachtige steegjes van Punda leiden je naar de beste winkelbestemming van het eiland waar je alles kunt kopen, van lokale producten tot elektronica. Op donderdagavonden transformeert Punda.

Een vrij nieuw en interessant evenement dat wekelijks is teruggekeerd verovert Punda op de donerdagavond: Punda Thursday Vibes. Een viering van het bloeiende kunstleven in PUnda waarin het dorp werk van lokale artiesten toont. Pop-upmarktjes met ambachtelijk werk, live theater en historische dans terwijl muziek de steegjes vult en de mensen dansen onder de sterren. Een prachtige vuurwerkshow versiert na afloop de hemel.

Panda Thursday Vibes staat bekend voor de goedgehumeurde feestvreugde die overdag begint met verschillende activiteiten en sessies in het teken van de gemeenschap en ’s nachts eindigt met muziek en dans. Het is een periodieke verzameling geworden van artiesten, ambachtslieden en creatievelingen om Curaçao en haar verleden, heden en toekomst te vieren. Deze door de gemeenschap gedreven beweging biedt ook een platform voor kleinschalige en onafhankelijke bedrijven om hun producten en diensten aan een grotere markt te tonen.

De muziek, bestaande uit live jazz, blues, reggae en salsa, biedt een grillige soundtrack voor kunstwandelingen door de straten van Punda. Er zijn ook activiteiten voor kinderen: springkussens, suikerspinnen, gezichten verven en andere pop-upactiviteiten waarvan kinderen zeker zullen genieten.

Punda Thursday Vibes is meer dan een verzameling op straat. Het viert de geschiedenis en het erfgoed van Willemstad met de hulp van de cultuurbepalers en bewoners van Curaçao. Het evenement zet de straten en tegen in een nieuw licht, promoveert huisgemaakte liefde en een waardering van de lokale diversiteit.

Punda Thursday Vibes heeft een simpel doel: dat mensen van alle rangen en standen verliefd worden op de bloeiende kunstwereld, geschiedenis en cultuur van Curaçao. Dit wekelijkse evenement blaast de oude straten van Willemstad nieuw leven in. Vergeet deze plek niet te bezoeken als je op vakantie bent op Curaçao en dompel je onder in een van de mooiste binnensteden ter wereld.

Book your stay at The Ritz Village Curacao now!

Destination
 

12+ years old

2-11 years old


Age children