Beste wandelplekken op Curaçao

Klaar om een avonturier te worden? Hier zijn onze vijf beste wandelplekken op Curaçao:

Jan Thiel West
Afstand: rondje van 4,7 kilometer
Duur: 2 tot 2,5 uur
Moeilijkheid: Gemakkelijk

Loop van de baai tot de ingang van een kustmeer via dit spoor. Het grootste deel van het terrein op als gemakkelijk ingeschatte wandeling is vlak en zonder obstakels. Hierdoor is dit een uitstekende keuze voor de jongere en minder wendbare delen van je groep.

Jan Thiel Lagoon
Afstand: rondje van 5,5 kilometer
Duur: 2,5 tot 3 uur
Moeilijkheid: Gemakkelijk

Ervaar de het majestueuze kustmeerleven tijdens deze wandeling op Curaçao. Het lopen door het bos op veelal vlak terrein leidt je naar een blauwe oase. Gedurende deze wandeling ben je in de lagune en bewonder je de groepen flamingo’s en andere inheemse vogels, alsmede de natuurlijk voorkomende zoutpannen in het gebied.

Kabrietenberg
Afstand: rondje van 5,4 kilometer
Duur: 3 uur
Moeilijkheid: Gevorderd

Neem de geschiedenis van een oud fort (ca. 1700) en quarantainegebouw (geen zorgen, het is veilig) tot je voordat je bijna tachtig meter klimt op de toepasselijk Nederlands genaamde “berg van de geiten”. Vanaf daar zul je genieten van een van de beste uitzichten op Curaçao voordat je weer afdaalt naar de parkeerplaats. Het terrein kan heuvelachtig zijn en vol zitten met scherpe en gepunte hoeken, dus neem goede schoenen en water mee.

Caracasbaai-schiereiland
Afstand: rondje van 6,5 kilometer
Duur: 3 uur
Moeilijkheid: Gevorderd

Voor degenen die de historische bezienswaardigheden van de Kabrietenberg willen zien maar de klim bergopwaarts niet zien zitten is dit de wandeling. Behalve eerdergenoemde gebouwen leidt dit pad ook langs de basis van de berg door het bos en terug naar de parkeerplaats. Hoewel het pad vlak is, kan het drassig worden, dus bereid je voor op natte voeten.

St. Michielsberg
Afstand: rondje van 6 kilometer
Duur: 3 uur
Moeilijkheid: Zwaar

Voor de meest ervaren wandelaars biedt de St. Michielsberg de uitdaging die je zoekt. Je begint aan de kusten van een zoutpan en ontdekt de overblijfselen van indigotanks voordat je meer dan honderd meter naar de top van de berg klimt. Bekijk op het pad terug de hordes krabben die te vinden zijn aan de zoute kusten voor je terugkomt bij het startpunt. Deze bergachtige, lange wandeling, mogelijk onder modderige en drassige omstandigheden, vereist goed schoeisel en genoeg water.

Maar wacht, er is meer
Hoewel deze gids een prima manier is om je op het juiste pad te helpen, heeft Curaçao veel meer paden te begaan op je volgende reis.

We weten dat je de geheimen van de koningin van ons bal graag ontdekt, maar we willen ook dat je daarbij veilig blijft. Berg je waardevolle spullen altijd op, laat niets onbeheerd achter, ook niet in je huurvoertuig. Draag gepaste kleding, blijf gehydrateerd en let op anderen in je groep. Als je die stappen volgt weten we zeker dat je wandelen en de andere activiteiten op Curaçao geweldig zult vinden.

Book your stay at The Ritz Village Curacao now!

Destination
 

12+ years old

2-11 years old


Age children