Hoe je te verplaatsen op Curaçao.

Weet waar je naartoe wilt

Er is een eindeloze voorraad dingen te doen en zien op Curaçao. Probeer je reis zo goed mogelijk vooraf te plannen en weet ongeveer waar je wanneer heengaat voor je aankomt.

Er zijn online kaarten waarop het meeste dat wordt aangeboden wordt te vinden is, van wandelen tot snorkelen en alles ertussenin. Ga met je reisgenoten zitten en maak een mooi reisplan, en bedenk daarna het volgende.

Beperkt openbaar vervoer

Laten we eerlijk zijn: dit is NYC niet. Er zijn de hele week bussen beschikbaar, maar ze rijden onregelmatig en je kunt er niet altijd op vertrouwen dat er een bus is die je terugbrengt naar je startpunt. De ritten zijn relatief goedkoop, zo’n $1-2 voor een enkeltje, maar daarmee maak je jezelf wel afhankelijk.

Hotels op Curaçao bieden ook shuttlediensten aan die je naar het strand en een beperkt aantal bestemmingen in de buurt van het hotel brengen, maar dat is geen goede manier om verder dan dat te kunnen ontdekken.

Taxi’s hebben geen meter en kunnen een meerprijs in rekening brengen voor bepaalde tijdstippen en ladingen. Hoewel je erop kunt vertrouwen en ze ongeveer overal aan te houden zijn, volgen taxi’s op Curaçao geen metersysteem. In plaats daarvan hebben chauffeurs hun eigen tarieven of verzinnen ze gewoon een prijs op basis van de afstand.

Wees voorbereid om flink te moeten betalen voor een taxirit, zeker als je met meer dan vier passagiers bent of ze aanhoudt tussen 23:00 en 06:00 gaan de tarieven flink omhoog. Reken de gebruikelijke fooi van 10% mee en je kunt $50-100 moeten betalen voor een rit over het eiland.

Doe het zelf om geld en tijd te besparen

Een auto huren is veruit de snelste manier om je te verplaatsen op Curaçao. Hoewel een week lang huren flink wat kan kosten, kunnen auto’s ook op dagbasis worden gehuurd door iedereen met een geldig rijbewijs (leeftijdsbeperkingen gelden bij verschillende verhuurders).

De vrijheid om te reizen waar en wanneer je wilt is een toevoeging aan de ervaring van deze magische bestemming. Autohuur, dat $30-80 per dag kost afhankelijk van voertuig en verhuurder, is veel voordeliger dan een taxi en toegankelijker dan een bus.

Vrijheid is het grootste belang

Er is geen reden om een geweldige reis te plannen met een scala aan activiteiten als je die niet kunt bereiken. We suggereren autohuur zodat je de vrijheid hebt te gaan en staan waar je wilt zonder dat het een fortuin kost.

Book your stay at The Ritz Village Curacao now!

Destination
 

12+ years old

2-11 years old


Age children