De beste snorkelplekken op Curaçao.

Het is moeilijk te geloven dat de realiteit vergelijkbaar is met deze fantastische animatie, maar de oceaanbodems van Curaçao lijken wel echt te zijn waar het in het liedje over gaat. Van roggen tot sardines, van kokkels tot iedere kleine slak, dit eiland bewijst dat het ‘diep in de zee’ beter is. Als je de kleine Caribische krab niet gelooft, zullen wij je wel de beste snorkelplekken op Curaçao laten zien. Ze zullen je versteld doen staan, je zult wensen dat je in deze onderwaterparadijzen kon wonen.

Playa Jeremi
Een verborgen pareltje met een pittoresk wit strand. Deze snorkelplek is favoriet bij bewoners en toeristen vanwege de makkelijke toegang tot het water. Je kunt recht over het zandpad lopen en allerlei soorten onderwaterleven bekijken, van schildpadden tot trekkervissen.

Klein Curaçao
Een klein, verlaten eiland met gezonde koralen en een variatie aan onderwaterleven in kristalblauwe wateren. Een bezoekje aan Klein Curaçao vereist een twee uur durende boottocht op open water en, als je geluk hebt, zie je onderweg zelfs dolfijnen zwemmen.

Playa Kalki
Snorkelaars die de diepten van Playa Kalki willen verkennen wacht een onderwaterzeegezicht, waarnaar vaak verwezen wordt als ‘Alice in Wonerland’. Deze plek huisvest honderden vissen en grote koraalformaties die de meeste mensen vergelijken met iets dat rechtstreeks uit de fantasie van Lewis Carroll komt.


Playa Lagun
Playa Lagun, een nauwe baai omringd door rotswanden, staat bekend als de beste plek op Curaçao om zeeschildpadden te spotten. De rotsige randen van de baai bieden het beste visuitzicht. Er kunnen groene murenes worden gezien die uitsteken uit kleine spleten. Snappers, papegaaivissen en koraalvlinders komen vaak voor aan de met hard en zacht koraal overgroeide rotsen.

Playa Kenepa
Playa Kenepa wordt wel een ‘onderwaterdroom’ genoemd. Dit strand heeft een geweldige variatie aan gezonde koralen, unieke sponsen en vis, waaronder enkele fantastische Elkhornkoralen. Dit uitgestrekte rif hoort tot het meest gezonde en visueel interessantste dat er op dit deel van het eiland te vinden is.

Boca Santa Cruz
Een van de minder drukke en mooiste plekken op Curaçao. Boca Santa Cruz is een afgesloten strandparadijs dat perfect is voor wie ongestoord natuurgenot zoekt. Deze plek trekt ook veel vogels aan, waardoor het een gebied is dat niet alleen perfect is voor onderwaterleven, maar ook om aan de hemel vogels te zien.

Playa Shon Mosa
Playa Shon Mosa, met fijn zand en amper mensen, is een klein strand ten oosten van een privéplantage. Een korte zwemtocht langs een geleidelijke helling opent je ogen voor een groot zeegezicht met een overvloed aan Cliona californiana en een vloer vol koralen.

Cas Abao Beach
Een korte wandeling naar de turquoise wateren onder een korte wandeling over kleine rotsen toont een variëteit aan vissen, onder meer grote papegaaivissen en paling. Aanbevolen door bewoners voor snorkelen direct aan het strand. Deze plek moet je bezoeken tijdens je vakantie op Curaçao.

Playa Porto Mari
Playa Porto Mari lijkt wel een tot leven gekomen ansichtkaart en wordt beschouwd als een van de mooiste stranden op Curaçao. Heldere blauwe wateren omarmen de zandkust en de snorkelgebieden zitten vol leven. Vaak gezien worden: blauwkoplipvissen, papegaaivissen, blauwe zwepen en Franse keizervis.

Daaibooi Beach
Verblindend wit zand en perfect helder blauw water omringen dit strand en maken het een ideale plek voor alle soorten snorkelliefhebbers. De onderwaterwereld van Curaçao komt onder de oppervlakte van Daabooi Beach tot leven met reusachtig elkhornkoraal, keizersvissen, papegaaivissen, breinkoraal en trompetvissen.

Tugboat
De populairste snorkelbestemming op Curaçao. Tugboat is beroemd om het sleepbootwrak van een paar jaar geleden. Dit negen meter lange wrak is nu thuis aan een variëteit aan kleurrijke koraalrifvissen en worden overspoeld door (zachte) koralen en sponsen. Perfect genesteld in een beschutte en ondiepe baai. Dit spektakel is zeker iets dat niet gemist mag worden.

Verhuur van snorkeluitrusting en ervaren gidsen maken deel uit van de aangeboden dienste in het Livingstone Jan Thiel Beach Resort. Spring het avontuur in en ontdek de onderwaterwereld die dit eiland te bieden heeft. Neem het van Sebastiaan uit De Kleine Zeemeermin aan: “Ik zeg het je eerlijk, hier is het heerlijk, diep in de zee!”

Book your stay at The Ritz Village Curacao now!

Destination
 

12+ years old

2-11 years old


Age children