Eerste keer scubaduiken Curaçao.

Duiken is een sport die je deel laat worden van de oceaan alsof je zelf een van de vissen was die gewoon rustig hun dag beleven. Deze sport laat je dit universum ervaren en doet je erin opgaan, waardoor zich een hele nieuwe wereld van avonturen opent. Er is wel oefening nodig voor je erin springt omdat het geen eenvoudige activiteit is en er serieuze training vereist is.

Nieuwe duikers op Curaçao kunnen gemakkelijk naar het Livingstone Jan Thiel Beach Resort gaan voor kennismakingscursussen en opfrislessen. Ook hebben we wat nuttige tips verzameld om in gedachten te houden als je voorbereid wil zijn voor je eerste keer in open water.

Kies een goede dag uit om te trainen.
Zorg dat je een dag uitkiest waarop de weersomstandigheden helpen bij het leren. Sterke golven kunnen slechte zichtbaarheid en sterke stroming veroorzaken.

Laat geen vragen onbeantwoord.
Spreek je uit. Zeg wat er in je opkomt. Duidelijkheid hebben over al je zorgen en antwoord op je vragen helpt ook je koudwatervrees te bedwingen.

Adem.
Ontspan je en onthoud dat je een zuurstoftank bij je hebt zodat je onder water gewoon kunt ademen.

Kom voorzichtig naar boven.
Haast je niet met boven komen meteen na de duik. Een plotselinge drukverandering kan je longen pijn doen. Kom langzaam en voorzichtig naar boven.

Beweeg niet te veel.
De dichtheid van water is achthonderd keer groter dan die van lucht, dus bewegen zal meer moeite kosten. Je zult sneller moe worden en ook sneller meer van je zuurstof gebruiken.

Wees fysiek en mentaal klaar.
Fitheid en houding zijn belangrijk om veilig te duiken. Het is altijd belangrijk om een positieve houding te hebben en om gedurende je duik je zenuwen in bedwang te houden.

Controleer de uitrusting.
Dit is vanzelfsprekend. Voordat je aan een activiteit begint moet je zorgen dat al je uitrusting goed werkt om ongelukken te voorkomen.
Het is essentieel dat je een introductiecursus in duiken neemt om de juiste technieken voor ademen, zweven en drukcontrole te leren. Daarna zul je je stap voor stap, altijd bijgestaan door een getrainde PADI-instructeur, meer op je gemak voelen in het open water en je zelf een onderwaterbewoner beginnen te voelen.

De beroemde Jacques Cousteau zei eens “De zee, zodra ze haar betovering heeft geworpen, houdt iemand voor eeuwig verstrikt in een wonderlijk net.” Dat kan precies zijn wat je voelt na je eerste duikt. Onthoud om met volle teugen te genieten van je eerste duikervaring en alles dat je voor het eerst ziet op te slaan.

Book your stay at The Ritz Village Curacao now!

Destination
 

12+ years old

2-11 years old


Age children