De topplekken voor duiken op Curaçao.

Het hoge aantal duikgebieden kan een uitdaging vormen bij het kiezen van een plek om te bezoeken in de beperkte vakantietijd, dus we leiden je hier naar de juiste richting voor de beste duikplekken in Curaçao waarvan we verzekeren dat het de reis waard zal zijn.

Watamula
Van deze duikplaats, afkomstig van het Nederlandse woord ‘watermolen’, is algemeen bekend dat er veel stromingen zijn die soms in een cirkel stromen, waarmee de naam verklaard wordt. Dit is een favoriete plek voor bewoners en toeristen en wordt vaak beschouwd als de koningin van het duiken op Curaçao. Trekkervissen, papegaaivissen, roggen en schildpadden wonen hier en grote velden van ongerepte harde koralen mengen hier met zachte koralen en reuzesponzen.

Superior Producer
De populairste wrakduik in de Nederlandse Cariben. De Superior Producer zonk in september 1977. Het wrak zit stilletjes rechtop zijn kiel in zo’n 35 meter water.
De majestueuze massastructuur van 55 meter dient nu als een kunstmatige rifplaats die een thuis biedt aan meerdere koloniën en soorten gorgonen, koralen, sponsen en zeezwepen.

Playa Kalki (Alice in Wonderland)
Veel mensen hebben duiken op dit plek vergeleken met ‘het konijnenhol betreden’. Duikers hebben de ervaring omschreven als kleiner en kleiner worden als de formaties van hard koraal groeien en roeien als je naar onder gaat. Op deze plek worden vaak schildpadden, adelaarsroggen, bogas en geelvintonijn gespot.

Snake Bay
In tegenstelling tot wat de naam suggereert zijn er op deze duikplek geen slangen, maar een veel murenen en paling. Gelukkige duikers hebben groene zeeschildpadden en tarpons ontdekt tussen de zwermen van creoolse lipvissen en blauwe zwepen, slazeeslakken en verschillende soorten schoonmaakgarnalen.

Tugboat
Deze populaire bestemming voor duikers en snorkelaars, gelegen op slechts vijf meter diepte, dankt zijn naam letterlijk aan de sleepboot die zo’n dertig jaar geleden bij een ongeluk zonk. Deze plek, nu vol met koraal en buissponzen, is thuisbasis voor betoverende blauwe papegaaivissen en geelstaarten.

Mushroom Forest
Mushroom Forest, steeds gekozen als de nummer één duikspot op Curaçao, dankt zijn naam van de paddenstoelachtige formatie van hardkoraal waarin een rijk zeeleven huist. De koraalhoofden zijn op hun basis biologisch geërodeerd waardoor er nauwe kolommen ontstonden. Zo werden er grote paddenstoelvormen gecreëerd die uitstekende verschansplekken zijn voor kleine zeerifschepsels.

Duikers en duikliefhebbers van alle niveaus zijn welkom voor een bezoek aan het PADI-duikcentrum van Livingstone Jan Thiel Resort. Getrainde en ervaren duikinstructeurs leiden je veilig door de beste duikplekken op het eiland en nemen je mee op een ongelofelijk avontuur.

Book your stay at The Ritz Village Curacao now!

Destination
 

12+ years old

2-11 years old


Age children