Geaccepteerde valuta op Curaçao.

De ANG is verdeeld in honderd centen en er zijn munten van 1, 5, 10 en 25 cent. Briefgeld is er in 10, 25, 50 en 100 gulden. Zorg dat je de lokale munten en briefjes kent om sneller te kunnen rekenen als je je wisselgeld telt.

Euro’s worden geaccepteerd in bepaalde hotels en gelegenheden, maar ze zijn niet zo vrij in omloop als de Amerikaanse dollar.

Creditcards en geldautomaten
Alle bekende creditcards worden door de meeste bedrijven op Curaçao aanvaard, benzinestations uitgezonderd. Benzinestations accepteren op Curaçao meestal alleen cash en eisen een minimum aankoopbedrag van minstens $20. De meeste supermarkten accepteren creditcards ook, maar het zou voor kleine winkeltjes in de meer landelijke gebieden verstandig zijn om wat cashgeld bij je te dragen voor je aankopen.

Geldautomaten heten bankomatiko’s en geven de lokale munteenheid en de Amerikaanse dollar uit.

Geldtips
Als een stelregel bij het reizen: het is altijd verstandig om niet teveel cashgeld bij je te dragen tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden of publieke ruimtes. Neem alleen mee wat je voor je dag nodig hebt, dus voor eten, snacks, reiskosten en toegangsprijzen.

Fooien zijn gebruikelijk op Curaçao. Zorg dat je hotelmedewerkers, obers en chauffeurs een fooi geeft. Doe dat naar eigen inzicht, als stelregel is 10% van de prijs gebruikelijk.

Geldautomaten kunnen transactiekosten in rekening brengen voor een opname, dus het is beter om één keer veel op te nemen dan meerdere keren een beetje.

Installeer een app met wisselkoersen op je telefoon, dit bespaart je een hoop tijd en moeite bij het omrekenen van de huidige koers in USD en andere valuta.

In het onwaarschijnlijke geval dat je bankkaarten kwijtraken, gestolen worden of vast komen te zitten in een automaat is het handig om een lijst met telefoonnummers inclusief internationale prefixen te hebben zodat je meteen je bank kunt bellen om je kaarten stop te zetten en te vervangen. Zorg dat je extra kaarten of cash meehebt voor noodgevallen zodat je nooit zonder geld kom te zitten!

Book your stay at The Ritz Village Curacao now!

Destination
 

12+ years old

2-11 years old


Age children