Proef deze typische Caribische hapjes

Proef deze typisch Caribische hapjes

Heerlijk op vakantie naar de Cariben, wie wil dat nou niet? Een droombestemming voor velen. Niet zo gek ook want door de 7.000 eilandjes is er een grote verscheidenheid. De Cariben zijn natuurlijk populair vanwege het heerlijke klimaat dat er heerst. Maar natuurlijk ook vanwege de relaxte sfeer, de prachtige stranden met rijke onderwaterwerelden en het lekkere eten. Elk eiland heeft zijn eigen karakter. Dit wil je zien, ruiken, beleven en natuurlijk proeven! Er zijn een aantal gerechten die je zeker niet mag overslaan tijdens je vakantie op de Cariben. De Caribische keuken is een mix van meerdere keukens door de periode van slavernij. Wij zetten in dit blog de lekkerste hapjes en gerechten op een rij.

Antiliaanse Pikaballen

Vanuit de Antilliaanse keuken zijn de Pikaballen het meest bekende en populaire hapje. Het wordt vaak op feestjes geserveerd. De Pikaballen zijn pittige gehaktballetjes in een lekker sausje.

 

Caribische pasteitjes

De Caribische pasteitjes zijn heerlijke kleine gerechtjes om te serveren als hapje. In de Antilliaanse keuken wordt het vaak als borrelhapje gemaakt. Er zijn verschillende varianten van de pasteitjes omdat je het deeg kunt vullen met verschillende ingrediënten. Je kunt er zelf voor kiezen om het met vlees te doen of vegetarisch te houden. Zoete aardappel is typisch caribisch en heerlijk in de pasteitjes.

Caribische pasteitjes op Curacao

Garnaches

Garnaches is een traditioneel gerecht wat vooral in Belize heel populair is. Hier staat het bijna in elk restaurant op de kaart als hapje of voorgerecht. Het gerecht bestaat uit gefrituurde maïs tortilla’s met daarop bonen, geraspte kool, kaas en andere garnituren. Het leuke aan dit hapje is dat je kunt variëren met de ingrediënten die je op de maïs tortilla’s doet.

  Garnaches Caribische eten

Tropische fruitsalade

Typisch Caribisch en heerlijk tijdens de warme zomermaanden is natuurlijk vers fruit. Het klimaat op de Cariben geeft de mogelijkheid voor fruit om het hele jaar door te groeien. De tropische fruitsalade wordt geserveerd in een halve cocosnoot en is heerlijk verfrissend. Een heerlijk hapje voor op het strand of terras!

Tropische salade Curacao 

De favoriete ingrediënten

Ingrediënten waarmee vooral veel gekookt wordt in de Caribische keuken zijn bakbanaan, cassave, chilipeper, kokosnoot, rijst, zoete aardappelen en melasse. Daarnaast wordt er ook veel met kip en vis bereid. Kijk eens welke van deze ingrediënten je kunt combineren tot een lekker Caribisch recept.

Book your stay at The Ritz Village Curacao now!

Destination
 

12+ years old

2-11 years old


Age children