Top 5 evenementen op Curaçao die je niet wil missen.

Met een duur tussen een dag en een hele maand zijn festivals op Curaçao enorme culturele vieringen die zowel bewoners als buitenlandse toeristen aantrekken door hun kleurrijke en feestelijke natuur.

Als je altijd al een cultuurjunk geweest bent en graag vieringen wil meemaken zoals de bewoners ze kennen, hebben wij een lijst gemaakt van de meest populaire festivals waaraan je iedere maand mee kunt doen.

Curaçao Carnaval
Curaçao neemt carnaval heel serieus. Wat begon als een katholiek gebruik om het christelijke gebruik van “Carne Levale”, of het niet eten van vlees tijdens het vasten, is nu een groteske en kleurrijke viering die meer dan een maand duurt. Carnaval op Curaçao is meer dan een parade, het zijn meerdere parades die het hele carnavalsseizoen doorgaan, afgewisseld met straatfeesten, levendige kostuums en vermommingen en muziekevenementen. Het carnaval van Curaçao of het ‘Karnaval di Korsou’ is met voorsprong het grootste traditionele evenement van Curaçao. De bewoners zijn er heel trots op en het is een geweldige manier om het erfgoed en de cultuur van het eiland te ervaren.

Curaçao North Sea Jazz Festival
Het veelbesproken jaarlijkse driedaagse muziekfestival op Curaçao is ieder jaar groter geworden. Het grootste feest van de Cariben, jaarlijks op de kalender voor eind augustus, trekt ieder jaar hordes mensen naar het eiland. Er kwamen al veel artiesten langs, onder meer: Prince, Rod Stewart, Juan Luis Guerra, Mana, Stevie Wonder, Sting, Carlos Santana, Alicia Keys, John Legend, India Arie, Juanes, Chaka Khan, Ruben Blades, Sting, Shaggy, Christina Aguilera, alsmede enkele van de grootste talenten van het eiland zelf.

Curaçao Restaurantweek
Dit festival is specifiek gericht op de harten (en magen) van alle foodies. Velen verheugen zich op de restaurantweek die poogt gasten mee te nemen op een gastronomisch avontuur voor een fractie van de prijs. Deelnemende restaurants van over het hele eiland bieden bewoners en bezoekers een hele week de kans te dineren tegen kortingstarieven!

Blue Seas Festival
Dezelfde stichting die het North Sea Jazz Festival bracht brengt ook twee nachten op rij bluesmuziek naar de straten van de wijk Pietermaai op Curaçao met het Blue Seas Festival! Deze jaarlijkse verzameling voor de liefde van muziek gebeurde voor het eerst in 1990. Toen besloot de initiatiefnemer, mede-oprichter en hoofdsponsor van het Curaçao International Blue Seas Festival, Fundashon Bon Intenshon, om Curaçao op een leuke, stijlvolle en cultuurrijke manier in het middelpunt van de internationale belangstelling te brengen. En ze slaagden! Sinds de start van deze festivals staat Curaçao op de kaart voor opwindende, diepe ervaringen vol verhalen die je nergens anders vindt.

Zorg dat je tenminste een van deze festivals meemaakt tijdens je reis naar Curaçao. Deze unieke vieringen van liefde, cultuur, kunst en samenzijn vormen ervaringen die je een leven lang meedraagt.

Book your stay at The Ritz Village Curacao now!

Destination
 

12+ years old

2-11 years old


Age children